22 september 2009

The [New] Shining in halve finale van GP Nederland


De Ridderkerkse band The [New] Shining staat zaterdag 12 september in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland. Het Ridderkerkse trio is al een aantal voorronden van deze landelijke bandwedstrijd met succes doorgekomen. De winnaar van komende zaterdag plaatst zich automatisch voor de grote finale, die later dit jaar wordt gehouden in Amsterdam.

De komende periode zijn het sowieso drukke maanden voor The [New] Shining. Na het succesvolle optreden als voorprogramma van de Golden Earring in Strijen afgelopen zomer, mag de band nog eens voor vijf shows als supportact van de Earrings komen opdraven. Daarbij zijn optredens in de Heineken Music Hall in Amsterdam, de Zeelandhallen en in 013 in Tilburg.

“We zijn inmiddels al voor een flink aantal concerten van de Golden Earring geboekt. Mogelijk dat het optreden in Ahoy volgend jaar er ook nog aan toe wordt gevoegd, dat zou zeker prachtig zijn!” aldus zanger en gitarist Nax (Xander Stolk), die in de band speelt met zijn drummende broer Vince (Vincent) en bassist “R” (Arjan Nijman).Nieuw album

Hoog zijn ook de verwachtingen van het nieuwe werk van The [New] Shining. In het voorjaar vertrok de band naar de Verenigde Staten om het tweede album op te gaan nemen met top producer Erwin Musper, die bekend is van onder andere Bon Jovi, Metallica, David Bowie, Anouk en vele andere grote namen in de muziekwereld. Het nieuwe album wordt op 10 oktober gepresenteerd met een releaseparty in de grote zaal van de Rotterdamse poptempel Watt. Vanaf maandag 14 september zal de nieuwe single “Shadowcast” op de nationale radio te beluisteren zijn.

In het najaar gaat The [New] Shining mee met de stedentoer van de Popronde. In de halve finale van komende zaterdag treft de formatie een paar (oud)plaatsgenoten in The Cosmic Carnival. Andere halve finalisten zijn Anni K en Bombay Show Pig. Tijdens het juryberaad is er een optreden van de Rotterdamse band Face Tomorrow. Deze aanloop naar de Grote Prijs wordt vanaf 20.30 uur gepresenteerd in de zaal van Speakers in Delft. De entree is acht euro.

“Wij hopen dat er veel Ridderkerkse fans komen kijken. Support kunnen we zeker gebruiken tijdens deze show, waarin we in korte tijd alles moeten geven” zo roept Nax het thuisfront op.


21 september 2009

Golden Earring ís klein te krijgen!
Vanaf deze week is de Golden Earring te zien en te horen op Madurodams eigen popfestival. In aanwezigheid van Friso Wesseling, de 17-jarige burgemeester van Madurodam, hebben Barry Hay, George Kooymans, Rinus Gerritsen en Cesar Zuiderwijk een maquette onthuld van hun eigen concert in de Haagse miniatuurstad.


18 september 2009

Golden Earring onthult maquette van hun eigen concert in Madurodam


Vandaag werd in Madurodam, in aanwezigheid burgemeester van Madurodam Friso Wesseling en Barry Hay, George Kooymans, Rinus Gerritsen en Cesar Zuiderwijk van de Golden Earring een maquette van hun eigen concert in de Haagse miniatuurstad onthuld. Natuurlijk was er veel pers, maar ook andere belangstellenden aanwezig. Eerst werd in Madurodam een toespraak gehouden door de directeur van Madurodam, dhr. Verdaasdonk en daarna Friso Wesseling, de burgemeester van madurodam.

Alle bandleden en de manager van de Golden Earring kregen een cadeautje aangeboden van Friso Wesseling.

Daarna was het grote moment dat de maquette buiten onthuld werd door het optillen van een doek door de bandleden waaronder een afgeladen festivalterrein stond waarop een miniatuur mensenmassa de bandleden toejuicht en meedanst op de muziek. Leuk detail is dat ze juichen, omdat ze op een podium staan en via een stok verbonden zijn aan balletjes in een waterbak die er onzichtbaar onder ligt. Door middel van een pomp wordt het water in beroering gebracht, waardoor de poppetjes “dansen”. Via een drietal schermen met beelden van de band kan het concert gevolgd worden. Parkbezoekers kunnen door middel van een knop een keuze maken uit drie nummer 1-hits: ‘When the lady smiles’, ‘Radar love’ en het nummer ‘Twilight zone’.Overigens is deze maquette mogelijk gemaakt door technische ondersteuning van AVEQ. Het maken van deze maquette heeft heel wat maanden geduurd, waarbij natuurlijk ook rekening gehouden moest worden met de Buma/Stemra, aldus de manager van de band. Uiteindelijk kan nu iedereen van de Haagse band in Madurodam genieten!


18 september 2009

Laatste grote concerten van het seizoen 2009 - 2010?

17 september 2009

Eigen plekje voor Golden Earrings in Madurodam


Vanaf vandaag, vrijdag 18 september om 12.30 uur, is de Golden Earring te zien en te horen op Madurodams eigen popfestival. De Haagse popband krijgt een eigen plekje in de miniatuurstad. In aanwezigheid van Friso Wesseling, de 17-jarige burgemeester van Madurodam, onthullen Barry Hay, George Kooymans, Rinus Gerritsen en Cesar Zuiderwijk er een maquette van hun eigen concert.

Miniatuur mensenmassa

De maquette toont een een afgeladen festivalterrein, waar een miniatuur mensenmassa de bandleden toejuicht en meedanst op de muziek. Via een drietal schermen met beelden van de band kan het concert gevolgd worden. Parkbezoekers kunnen door middel van een knop een keuze maken uit drie nummer één--hits: ‘When the lady smiles’, ‘Radar love’ en ‘Twilight zone’.Golden Earring

De Golden Earring is in 1961 in Den Haag opgericht door George Kooymans en Rinus Gerritsen als de Tornado’s. In 1963 is dit veranderd in Golden Earrings. In 1969 vervalt de ‘s’ en ontstaat de naam Golden Earring. Rond die tijd treden Barry Hay en Cesar Zuiderwijk toe tot de band en krijgt de band zijn huidige samenstelling.

Deze maquette werd gemaakt met technische ondersteuning van AVEQ.


16 september 2009

Miniatuur Golden Earring rockt in Madurodam


De vier heren van Golden Earring hebben geen groot podium nodig om het publiek plat te spelen. Dat gaan de rockers vanaf vrijdag bewijzen in Madurodam, waar ze een eigen plekje krijgen. Tegenover Duinrell en naast de Keukenhof speelt de Haagse rockband op Madurodams eigen popfestival.

De maquette toont een een afgeladen festivalterrein, waar een miniatuur mensenmassa de bandleden toejuicht en meedanst op de muziek. Via een drietal schermen met beelden van de band kan het concert gevolgd worden. Parkbezoekers kunnen door middel van een knop een keuze maken uit drie nummer één--hits: ‘When the lady smiles’, ‘Radar love’ en ‘Twilight zone’.De minirockband speelt drie nummers, 'When the lady smiles, 'Radar love' en 'Twilight zone'. Zodra de muziek uit de boxen knalt gaan honderden bezoekers uit hun dak op een grasveld. "Ze dansen echt op de maat van de muziek, het zijn drie verschillende animaties", legt een woordvoerder van Madurodam uit. "Bij ons staat de Golden Earring elke dag te spelen."

Voor de onthulling van de miniaturen reizen Barry Hay, George Kooymans, Rinus Gerritsen en Cesar Zuiderwijk af naar de Haagse ministad. Onder toeziend oog van de 17-jarige burgemeester van Madurodam, Friso Wesseling, onthullen de rockers de nieuwe attractie.


11 september 2009

Bodyguard John is de grootste fan van Golden Earring


'Het imago van seks, drugs en rock-'n-roll dat al jaren aan Golden Earring kleeft, is natuurlijk niet onterecht. Maar de boys zijn eigenlijk heel gemoedelijk. Voor een optreden eten we eerst uitgebreid met z'n allen. Ik schuif dan ook altijd aan. Heel gezellig."

Voor John Ohello (57) komt een lang gekoesterde wens uit: Golden Earring op Appelpop. De Tielenaar is al vijftien jaar persoonlijke bodyguard van de rockers. "Dat ze nu in mijn eigen stad spelen, vind ik echt helemaal te gek."

Ohello is behalve gevangenisbewaarder ook al twintig jaar beveiliger bij Mojo Concerts. De gang van zijn stijlvol ingerichte appartement hangt vol met gesigneerde foto's en posters van sterren voor wie hij heeft gewerkt. Dat zijn niet de minste: naast de Earring was hij onder andere bodyguard van Anouk, U2, Rolling Stones en Santana. "Als groot fan van James Taylor struinde ik vroeger al zijn concerten af. De jongens van de beveiliging die vanuit de coulissen alles in de gaten hielden, hadden een grote aantrekkingskracht op me. Ik wilde weten hoe dat wereldje werkte en solliciteerde bij Mojo. Toen ik daar een tijdje meedraaide, werd ik benaderd door directeur John Mulder. Hij had mij aan het werk gezien en vroeg me of ik opgeleid wilde worden als persoonlijk beveiliger bij grote acts. Met een select gezelschap heb ik hiervoor in Engeland een speciale training gevolgd. Om dit werk goed te kunnen doen moet je gedisciplineerd zijn en een scherp observatievermogen hebben."

"Tijdens concerten blijf ik min of meer onzichtbaar, maar ik ben er altijd. Ook word ik regelmatig ingezet als chauffeur. Ik heb Michael Jackson wel eens opgehaald en vervolgens dag en nacht begeleid. Een enorm aardige, maar eenzame man. Toen ie terug ging naar Amerika, kwam hij me persoonlijk bedanken. Dat vond ik een hele eer."Als chauffeur van Diana Ross bezorgde hij ooit een snackbareigenaar de dag van zijn leven. "We reden over de Veluwe en kregen trek. Diana vond patat met kroketten een geweldige ervaring. Bij het afrekenen zag ik dat er een foto-tje van haar in de zaak hing. Toen ik de eigenaar toefluisterde dat zijn idool net bij hem had gegeten, viel de beste man bijna flauw. Uiteindelijk is hij met Diana op de foto gezet en reden we verder met een berg gratis frikadellen."

De laatste vijftien jaar 'beperkt' Ohello zich tot persoonlijk beveiliger van Golden Earring. "Barry Hay kende ik al omdat hij vaak op Molukse feesten optrad. Inmiddels ben ik met iedereen goed bevriend. Barry is een echte showman, die maakt er graag een feest van. Rinus Gerritsen blijft altijd zichzelf; hij sleept ook altijd zijn hond mee naar optredens. Voor Cesar Zuiderwijk en George Kooymans bewaar ik vaak hun portemonnee." Lachend: "Anders raken ze hun spullen toch weer kwijt." Na vijftien jaar is Ohello nog steeds laaiend enthousiast over 'zijn' mannen. "Kom niet aan de Earring, want dan kom je aan mij."

Hij blijft bodyguard totdat de band ermee ophoudt. "Maar dat is nog lang niet aan de orde. Dat ze nu eindelijk op Appelpop spelen, vind ik grandioos. Het voelt alsof ze bij mij persoonlijk op bezoek zijn. De cirkel is helemaal rond."


4 september 2009

CD releases


Na eerst verzamel-CD’s te hebben uitgebracht van JJ Cale, Moody Blues, Cat Stevens, Creedence Clearwater Revival en 10cc (totale verkopen in Nederland ruim 125.000 stuks) is er nu ook een ‘Collected 3CD Box’ van de Golden Earring. Platenmaatschappij Universal heeft maar liefst 52 tracks bij elkaar gezet in een fraai digipack. De nummers staan in chronologische volgorde, waardoor het makkelijk wordt de geschiedenis van de band door te lopen. Wel jammer dat dan de eerste single ‘Please go’ ontbreekt. Verder staan er geen verrassingen op deze verzamelaar. Fans kunnen de release dus overslaan, maar voor de meeste muziekliefhebbers is dit zeker een leuke box.

CD 1: 1. Sound of the screaming day 2. Together we live together we love 3. I've just lost somebody 4. Dong-dong-di-ki-di-gi-dong 5. Just a little bit of peace in my heart 6. Where will I be 7. Another 45 miles 8. Back home 9. Holy holy life 10. She flies on strange wings 11. Buddy Joe 12. Stand by me 13. Radar love 14. Instant poetry 15. (Kill me) Ce soir 16. Sleepwalkin' 17. Bombay.CD 2: 1. Just like Vince Taylor (live) 2. Movin down life 3. Weekend love 4. I do rock 'n roll 5. Long blond animal 6. No for an answer 7. Slow down 8. Twilight zone 9. The devil made me do it 10. When the lady smiles 11. Clear night moonlight 12. Something heavy going on 13. Quiet eyes 14. Why do I 15. They dance 16. My killer my shadow 17. Turn the world around.CD 3: 1. Distant love 2. Going to the run 3. Temporary madness 4. Pouring my heart out again 5. I can't sleep without you (live) 6. As long as the wind blows (live) 7. Hold me now 8. Johnny make believe 9. This wheel's on fire 10. Burning stuntman (live) 11. Paradise in distress (live) 12. Whisper in a crowd 13. Miles away from nowhere 14. Yes, we're on fire 15. Albino moon 16. A sound I never heard 17. Colourblind 18. Angel (live).